De verf herwaarderen en haar echte plaats teruggeven in de decoratiewereld!

Kalktechnieken in meer dan 11 verschillende uitstralingen.

Ressource het neusje van de zalm in de decoratiewereld. Speciale technieken met een hart en ziel. zeer uitgebreid kleurenpallet.Na intensieve trainingen te hebben gevolgd bij Myriam Gevaert (Ontwerpster Blanc Majeur) zijn wij hiervoor de geschikte plaatser.

 

Kalkverftechnieken

 

Chaux Tirée 

Chaux Nuagée 

Chaux Lissée  

Chaux Ferrée

Chaux Tramée 

Chaux Texturée 

Vieux Murs

Mezelf met ontwerpster Myriam Gevaert

Pentri

Training Ressource headquarters with Myriam Gevaert

Ressource training

Ontwerpers :

Patrick Baty

Philippe Model

Robert Gervais

Serge Bensimon

Sarah Lavoine

Karine Lanny

Nathalie Rives

Stéphanie Marin

Myriam Gevaert

Yves Klein

 

YVES KLEIN EXCLUSIEF VOOR RESSOURCE (Blanc Majeur)

De Franse schilder Yves Klein (1928-1962) heeft zijn ultramarijnpigment internationaal gepatenteerd als International Klein Blue of IKB. De schilder vond deze door hem gepatenteerde kleur (of verf) uit toen hij experimenteerde met ultramarijnblauw pigment en een speciaal fixatief, polyvinylacetaat, toen bekend als Rhodopas. Dat brak, in tegenstelling tot de gewone fixatieven, de glans (diepte) van de kleur niet af. Voor Klein zelf was de beeldende gevoeligheid van dit blauw zo intens dat hij het over de wereld wilde verspreiden.

Anders dan bij de gebruikelijke blauwe verf waarin de fixeervloeistof, het medium waarin de gekleurde deeltjes gevangenzitten, voor het oog een reflectie geeft die afbreuk doet aan het effect dat bij gemalen pigment sterker, want minder glanzend, is, heeft IKB met name op driedimensionale objecten voor het menselijk oog een korrelige of donzige verschijningsvorm. Er is absoluut geen sprake van weerschijn of glans. De met IKB beschilderde objecten lijken bepoederd of zeer fijn gesinterd.
Klein werd geboren in een schildersfamilie. Hij ging in zijn geboortestad naar de Nationale Koopvaardijschool en studeerde daarna aan de School voor Oosterse Talen, waarna hij in de boekhandel terechtkwam en zelfs een baan als paardendresseur had. Klein zag zijn leven en bestaan als kunstenaar als een geheel.

SUBTILE PATINES PHILLIPE MODEL EXCLUSIEF VOOR RESSOURCE

“Schoonheidsregisseur" Philippe Model, erkend artiest en ontwerper in de mode- en de decoratiewereld, ontsluiert en ontplooit de eigenheid van de ruimten.

Doordrongen door de kleuren van de XVIIde en XVIIIde eeuw in Frankrijk, hij creëert steeds nieuwe en subtiele tinten met een futuristische distinctie in volmaakte harmonie met het Parijse licht.

Voor RESSOURCE heeft Philippe Model de collecties "Sérénité", "Inspiration" en "Rive Droite/Rive Gauche" ontworpen.

Zijn ervaring met metaalkleuren in de modewereld heeft hem op geïnspireerd om de collecteie "Subtiles Patines" te creëren, een verfijnde en subtiele mengeling van kleuren en metaalpoeders.

#YvesKlein #Ressourcepeintures #MyriamGevaert #Pentri